Luis Miguel

Luis Miguel Gallego Basteri (19 april 1970) is een Puertoricaanse zanger. Hij is algemeen bekend onder de naam Luis Miguel. Hij wordt vaak "El Sol de México" (De Zon van Mexico) of gewoon "El Sol" (De Zon) genoemd.

Luis Miguel heeft vijf Grammy's en vier Latin Grammy's gewonnen, naast andere talrijke onderscheidingen. Hij wordt beschouwd als een van de beste mannelijke popzangers ter wereld. Op vijftienjarige leeftijd ontving Luis Miguel zijn eerste Grammy voor zijn duet "Me Gustas Tal Como Eres" (I Like You Just The Way You Are) met Sheena Easton. Luis Miguel is de enige Latin artiest die twee Spaanstalige albums (Romance en Segundo Romance) platina heeft gekregen in de Verenigde Staten. Zijn album Luis Miguel kreeg gouden en platina certificeringen in vier landen, waaronder de Verenigde Staten, binnen slechts drie dagen na de release.

Discografie

  • 1982: Un Sol
  • 1982: Directo Al Corazón
  • 1983: Decídete
  • 1984: Ya Nunca Más
  • 1984: Palabra De Honor
  • 1984: Meu Sonho Perdido
  • 1985: Fiebre de amor
  • 1986: Canta in italiano
  • 1986: Tambien es Rock
  • 1987: Soy Como Quiero Ser
  • 1988: Busca Una Mujer
  • 1990: 20 Años
  • 1991: Romance
  • 1992: América & En Vivo
  • 1993: Ram
  • 1994: Segundo Romance
  • 1995: El Concierto
  • 1996: Nada Es Igual
  • 1997: Romances
  • 1998: Todos Los Romances
  • 1999: Amarte Es Un Placer
  • 2000: Vivo
  • 2001: Mis Romances
  • 2002: Mis Boleros Favoritos
  • 2003: 33
  • 2004: México En La Piel
  • 2005: Mexico En La Piel: Edición Diamante
  • 2005: Grandes Éxitos
  • 2006: Navidades
  • 2008: Cómplices*2009: Cómplices: Edición Especial
  • 2009: No Culpes a La Noche
  • 2010: Luis Miguel
  • 2017: ¡México Por Siempre!

Videografie

  • 1989: Un Año De Conciertos
  • 1991: Luis Miguel: 20 Años
  • 1992: Romantiek: En Vivo
  • 1995: El Concierto
  • 1996: Los Video's
  • 2000: Vivo
  • 2001: Romances (DVD Audio)
  • 2002: Mis Boleros Favoritos
  • 2005: Mexico En La Piel: Edición Diamante
  • 2005: Grandes Exitos Videos

Billboard Nr. 1 Hot Latin Tracks

  • 1987: "Ahora Te Puedes Marchar" (Soy Como Quiero Ser)
  • 1988: "Cold As The Wind" (Looking For A Woman)
  • 1989: "La Incondiconal" (Busca Una Mujer)
  • 1990: "Tengo Todo Excepto a Tí" (20 Años)
  • 1990: "Entrégate" (20 Años)
  • 1991: "Inolvidable" (Romance)
  • 1992: "No Sé Tú" (Romance)
  • 1993: "Ayer" (Ram)
  • 1993: "Hasta Que Me Olvides" (Ram)
  • 1994: "El Día Que Me Quieras" (Segundo Romance)
  • 1994: "La Media Vuelta" (Segundo Romance)
  • 1995: "Si Nos Dejan" (El Concierto)
  • 1997: "Por Debajo De La Mesa" (Romances)
  • 1997: "El Reloj" (Romances)
  • 1999: "O Tú, O Ninguna" (Amarte Es Un Placer)
  • 2002: "Cómo Duele" (Mis Romances)
  • 2003: "Te Necesito" (33)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3