Barbados (band)

Barbados is een dansband uit Zweden. Ze werd opgericht in 1992. Ze hebben verschillende successen geboekt in de Zweedse hitlijsten. De oorspronkelijke leadzanger van de band was Magnus Carlsson. Ze kregen grote bekendheid na het winnen van de tweede plaats in de Melodifestivalen wedstrijd in 2000. De band heeft hun leadzanger drie keer vervangen. Carlsson verliet de groep in 2002 en werd later lid van de groep Alcazar. Mathias Holmgren, een voormalig Fame Factory student, verving Carlsson. Hij werd gedwongen de band te verlaten in 2004. Chris Lindh verving hem, voordat hij de band verliet in 2007. De huidige leadzanger is Björn Lagerström.

De band won zijn eerste Grammis Award in februari van het jaar 2000.

Melodifestivalen

De band heeft vier keer deelgenomen aan de muziekwedstrijd Melodifestivalen:

  • 2000: Se mig, tweede geplaatst
  • 2001: Allt som jag ser, als tweede geplaatst
  • 2002: The World Outside, vierde plaats.
  • 2003: Bye, Bye, als tiende en laatste geplaatst

Zowel leadzanger Mathias Holmgren als Magnus Carlsson hebben als solozangers deelgenomen aan Melodifestivalen.

Discografie

Met Magnus Carlsson

  • 1994: Barbados
  • 1997: The Lion Sleeps Tonight
  • 1998: Nu kommer flickorna
  • 1999: Belinda
  • 1999: Rosalita
  • 2000: Kom hem
  • 2000: When the Summer is Gone
  • 2002: De Wereld Buiten

Met Mathias Holmgren

  • 2003: Hela himlen

Met Chris Lindh

  • 2005: Stolt

Collecties

  • 2001: Verzameling 1994-2001
  • 2003: Rewinder
  • 2005: Het beste van Barbados
  • 2009: Upp til dans (Expressen)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3