Makano

Ernán Enrique Jiménez (geboren op 7 mei 1983) is een Panamese zanger. Hij is beter bekend onder zijn artiestennaam Makano. Makano betekent in Panama "sterk als een boom". Op 12-jarige leeftijd maakte Jiménez deel uit van een reggaetongroep genaamd "Los Makanos". De leden van de groep beloofden dat de eerste die een volledige plaat zou opnemen, de naam van de groep zou voortzetten.

Toen hij 16 was, schreef Jiménez kwaliteitsmuziek. Zijn vader ontmoedigde hem om muziek te maken en zei dat hij een echte baan moest zoeken. Na enkele jaren proberen, verscheen Jiménez in 2004 op de CD La Alianza. Daarna kreeg hij de kans om verschillende nummers op te nemen die later nummer één hits werden in Panama. In 2007 tekende Jimenez bij Panama Music. Hij nam zijn eerste album op als solozanger, Te Amo, met daarop de nummers "Yo Quisiera Vivir", "Te Va a Doler", "Te Amo" en "Déjame Entrar".

Discografie

Studio-albums

  • 2008: Te Amo
  • 2010: Sin Fronteras

Singles

  • Atrévete (2004)
  • Traición (2004)
  • Si Tú No Le Dices (2008)
  • Te Amo (2008)
  • Déjame Entrar (2009)
  • Su Nombre en Mi Cuaderno (feat. Josenid) (2009)
  • Como Hago Para Olvidarte (2010)
  • Somos Amantes (2010)
  • Dejame Volver (2010)

Prijzen en nominaties

  • Zijn eerste album, Te Amo, bereikte goud in de Verenigde Staten.
  • Bereikte platina voor digitale download van zijn album Te Amo in Centraal-Amerika.
  • Certificering door RIAA voor meerdere weken als een Nummer Een Single voor "Te Amo" in Billboard Magazine.
  • "Beste Doorbraakartiest en Beste Hip Hop Artiest in Premios Texas 2009
  • "Stedelijke nieuwkomer van het jaar" in Premios Lo Nuestro 2010
  • Genomineerd voor een Premio Billboard en Español als "Artiest van het Jaar, Debuut"

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3