2016 Wereld Series

De 2016 World Series was de 112e editie van de World Series, de kampioenswedstrijd van Major League Baseball. Het werd gespeeld tussen de Chicago Cubs van de National League en de Cleveland Indians van de American League. De Cubs versloegen de Indians in zeven wedstrijden na een achterstand in de reeks van drie wedstrijden op één, om hun eerste World Series-titel sinds 1908 te winnen.

De Indians namen de eerste wedstrijd met een 6-0 overwinning, waarin de Indians' starter Corey Kluber zes plus shutout innings gooide. De Cubs egaliseerden de reeks en wonnen met 5-1. En toen verschoof de serie naar het Wrigley-veld voor de volgende drie wedstrijden. De Indians namen een drie wedstrijden tot één serie voorsprong na het winnen van de wedstrijden 4 en 5, 1-0 en 7-2 respectievelijk. De Cubs stuurden de reeks echter terug naar Cleveland en wonnen de partij 5 met een score van 3-2. Game 5 was opmerkelijk voor Aroldis Chapman die 2 2/3 puntloze innings gooide om de save te krijgen. De Cubs zouden dan Game 7 dwingen met een 9-3 klapband te winnen in Game 6.

Game 7 zou als een klassieker gaan, met vergelijkingen met 1960, 1991 en 2001 wat betreft de intensiteit van het spel. Dexter Fowler leidde het spel af met een home run. Maar de Indiërs zouden het duel in de tweede helft van de derde inning gelijkspel spelen. De Cubs sprongen vervolgens uit naar een 5-1 voorsprong, maar een fout van David Ross gevolgd door een wilde worp liet de Indianen toe de voorsprong terug te brengen tot 5-3. Ross sloeg echter een homerun in de top van de zesde inning om de stand op 6-3 Cubs te brengen. In de tweede helft van de achtste inning sneed Brandon Guyer de voorsprong naar 6-4 met een tweehonkslag. En toen sloot Rajai Davis het duel met 6-6 met een twee-run homerun. Na negen innings was er een regenvertraging die 17 minuten duurde voordat het spel werd hervat. In de top van de tiende brak de Cubs de band met RBI-hits van Ben Zobrist en Miguel Montero, waardoor de score 8-6 werd. In de tweede helft van de inning schakelde Carl Edward Jr. de eerste twee uit, maar gaf daarna vier wijd aan Guyer en stond een RBI honkslag van Davis toe, waardoor de score 8-7 werd. Mike Montgomery schakelde daarna Michael Martinez uit voor de finale. De Cubs wonnen daarmee de Series, waarmee ze een einde maakten aan hun 108 jaar durende droogte in het kampioenschap.

Vragen en antwoorden

V: Welke teams speelden in de 2016 World Series?

A: De 2016 World Series werd gespeeld tussen de Chicago Cubs van de National League en de Cleveland Indians van de American League.

V: Hoe lang was het geleden dat elk team een World Series-titel had gewonnen?

A: De Indians hadden sinds 1948 geen World Series-titel meer gewonnen, en de Cubs hadden de langste droogte in de Amerikaanse sportgeschiedenis, want zij hadden sinds 1908 niet meer gewonnen.

V: Wie won Game 1 van de serie?

A: De Indians wonnen Game 1 met 6-0.

V: Wat was opmerkelijk aan Game 5?

A: In Game 5 gooide Aroldis Chapman 2 2/3 puntloze innings en kreeg de save.

V: Wie sloeg een homerun om Game 7 te beginnen?

A: Dexter Fowler begon Game 7 met een homerun.

V: Hoe maakte Rajai Davis Game 7 gelijk in de tweede helft van de 8e inning?

A: Rajai Davis bracht Game 7 op 6-6 met een two-run homerun in de tweede helft van de 8e inning.

V: Wie kreeg de credits voor de laatste nul die de overwinning van de Cubs in game 7 veilig stelde?

A; Mike Montgomery kreeg de eer voor het maken van de laatste nul, waardoor de Cubs wonnen in game 7.