Frank Frank Ocean

Frank Ocean (geboren op 28 oktober 1987) is een Amerikaanse singer-songwriter, platenproducent en fotograaf. Hij werd geboren in Long Beach, Californië en verhuisde naar New Orleans, Louisiana toen hij vijf jaar oud was. Ocean maakte een vroege carrière als ghostwriter voor artiesten als Brandy, Justin Bieber en John Legend. In 2010 werd hij lid van OFWGKTA. Zijn eerste mixtape, Nostalgia, Ultra, werd uitgebracht in 2011. Critici hielden van het album.

In 2012, BBC zei dat Ocean eindigde op de tweede plaats in de Sound of 2012 poll. Ocean verscheen op Coachella. Hij was gepland voor Lollapalooza aan het einde van zijn zomertournee van 2012. Zijn eerste studio-album, kanaal ORANGE, was slechts een week lang digitaal te downloaden via iTunes. Daarna was het een volledige release op 17 juli 2012. Het werd genomineerd voor zes Grammy Awards.

Ocean won in 2013 de Brit Award voor International Male Solo Artist.

In oktober 2013 zei Ocean op zijn Tumblr dat hij in de zomer van 2014 nieuwe muziek zou uitbrengen.

Hij wordt ook beschouwd als een wereldwijd homo-icoon.

Persoonlijk leven

Ocean was een van de eerste grote hiphop/R&B-artiesten die zei dat hij een homo-seksuele relatie had.

Discografie

Albums

  • kanaal ORANJE (2012)
  • ENDLESS (2016)
  • Blond (2016)

Samenwerkende albums

  • De OF Tape Vol. 2 (2012)

Mixtapes

  • nostalgie, ULTRA (2011)

Prijzen en nominaties

Jaar

Organisatie

Prijs

Resultaat

2012

BBC

Geluid van 2012

Tweede

2012

Oma's

Internationaal Album van het jaar

Genomineerd



AlegsaOnline.com - 2020 - Licencia CC3