Hilary Duff

Hilary Erhard Duff (vaak abusievelijk gespeld als Hillary Duff) (geboren 28 september 1984) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze werd bekend door haar rol in de televisieshow Lizzie McGuire. Sindsdien heeft ze een filmcarrière opgebouwd, met rollen in mainstreamfilms. Onder de films waarin ze speelt zijn Cheaper by the Dozen, The Perfect Man, A Cinderella Story, Raise Your Voice, Material Girls en onafhankelijke films als War, Inc. en Greta. Duff heeft zich ook gewaagd aan een muziekcarrière als popmuzikante en bracht 8 albums uit (bijvoorbeeld Most Wanted, Dignity, Metamorphosis, Hilary Duff) en 15 videoclips (bijvoorbeeld Reach Out, With Love, Stranger, Wake Up, So Yesterday, Come Clean). De laatste tijd waagt ze zich ook aan een modecarrière als ontwerpster voor DKNY, met haar nieuwe lijn Femme for DKNY.

In juni 2018 maakten Duff en haar vriend Matthew Koma bekend dat ze een dochtertje verwachten.

Discografie

Studio-albums

  • Santa Claus Lane (2002)
  • Metamorphosis (2003)
  • Hilary Duff (2004)
  • Waardigheid (2007)

Compilatie-albums

  • Most Wanted (2005)
  • 4Ever (2006)
  • Het beste van Hilary Duff (2008)

Live albums

  • Live At Gibson Amphitheatre - 15 augustus 2007 (2009)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3