Marina and the Diamonds

Marina Lambrini Diamandis (geboren op 10 oktober 1985), beter bekend onder haar artiestennaam Marina and the Diamonds is een Welshe singer-songwriter. Ze werd beroemd na haar tweede plaats in de BBC Sound of 2010 poll achter Ellie Goulding in het Verenigd Koninkrijk.

Haar debuutalbum "The Family Jewels" verscheen in 2010 en bevatte vijf singles. Het album bereikte nummer vijf bij de release in de UK. De lead-single "Mowgli's Road" werd in november 2009 opnieuw uitgebracht terwijl Marina aan het album werkte. De tweede single "Hollywood" bereikte zijn hoogtepunt op nummer 12 in de UK Singles Chart. De derde en vierde single "I Am Not A Robot" en "Oh No!" werden andere top veertig hits. De vijfde en laatste single "Shampain" werd uitgebracht in oktober 2010.

Marina bracht in oktober 2011 de single "Radioactive" uit als lead-single voor haar tweede album "Electra Heart", en het werd haar vierde top veertig single. "Primadonna" werd in april 2012 in plaats daarvan gebruikt als de lead-single en behaalde wereldwijd succes. Marina bracht "Electra Heart" uit in de UK een week na de release van het nummer. Het debuteerde op nummer één in de UK terwijl "Primadonna" nummer elf bereikte. "Power & Control" werd alleen in de UK uitgebracht als tweede single.

Marina's derde studioalbum, 'FROOT', kwam op 13 maart 2015 uit na het lekken van het hele album in februari van dat jaar. Veel critici noemden dit het beste album dat ooit is uitgebracht op het gebied van tekst, productie en algemene esthetiek.

Op 16 juli 2014 publiceerde Marina op Instagram de brug van de absolute tune, 'I'm Not Hungry Anymore', waarvan velen hoopten dat die in FROOT-repackage zou verschijnen. Helaas niet. In 2017 lekte het hele nummer echter uit en bleek het een absolute bop te zijn.

In 2016 trad Marina toe tot Clean Bandit in Coachella, waar ze 'Disconnect' opvoerde, dat in 2017 als single zou worden uitgebracht, na een (beperkt) verzoek van de fanbase.

Medio 2018 begon Marina met het plagen van haar aankomende album, het plaatsen van een schattig briefje op twitter en Instagram met de mededeling dat er in de herfst een nieuw album zal komen. Om de receptie te mixen, kondigde ze een samenwerking aan genaamd 'Someone Else's Baby' met Clean Bandit, waar ze in 2016 mee optrad en waar haar vriendje, Jack Patterson, in zit. Ze plaagde ook wat teksten voor wat binnenkort 'Orange Trees' zou worden, uitgebracht in 2019.

In februari 2019 kondigde Marina haar vierde en meest recente studio-album en tournee aan, 'Love + Fear', die op 26 april 2019 zal verschijnen, een album met twee 8 songs. Tot haar grote verbazing bracht ze echter de 'Love' helft uit, op 4 april 2019, om 16 uur 's middags op een donderdag! (UK tijd). Fear' werd uitgebracht zoals gepland op 26 april. Love + Fear' bereikte op de releasedag nummer 1 in 6 landen, waaronder Rusland en Griekenland. Het bereikte nummer 3 in de UK op de albumkaart van ITunes.

Marina wordt door critici geklasseerd als New Wave-artiest. Ze staat vooral bekend om haar pop, elektronische en meer alternatieve muziek.

Persoonlijk leven

Diamandis werd geboren in Abergavenny, Wales. Haar moeder is Welsh en haar vader is Grieks. Haar ouders scheidden toen Marina zestien jaar oud was en ze verhuisde naar Griekenland om bij haar vader te gaan wonen, maar keerde twee jaar later terug naar Wales.

Marina gebruikte MySpace voor het eerst om muziek uit te brengen en ze bracht twee EP's uit voordat ze haar debuutalbum uitbracht. Ze werd getekend bij Neon Records in 2008.

Marina's artiestennaam is een mix van haar voornaam en "the Diamonds", waarvan ze zegt dat het haar fans en haar achternaam vertegenwoordigt in plaats van haar achterban.

Discografie

Albums

  • De familiejuwelen (2010)
  • Electra Hart (2012)
  • FROOT (2015)
  • Liefde + Angst (2019)

EP's

  • Mermaids Vs. Sailors EP (2007)
  • De Kroonjuwelen EP (2009)

Alleenstaanden

  • Obsessies (2009)
  • Mowgli's Road (2010)
  • Hollywood (2010)
  • Ik ben geen robot (2010)
  • Oh nee! (2010)
  • Shampain (2010)
  • Radioactief (2012)
  • Primadonna (2012)
  • Vermogen & Controle (2012)
  • Hoe een Heartbreaker te zijn (2013)
  • Froot (2014)
  • Gelukkig (2014)
  • Onsterfelijk (2015)
  • Ik ben een ruïne (2015)
  • Vergeet (2015)
  • Blauw (2015)
  • Ontkoppel (2017). Schone bandiet
  • Baby (2018) (Eerder genoemd ''Someone Else's Baby) Schone Bandit feat. Luis Fonsi
  • Handgemaakte hemel (2019)
  • Superstar (2019)
  • Sinaasappelbomen (2019)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3