Djibouti op de Olympische Zomerspelen van 1988

Djibouti nam in 1988 deel aan de Olympische Zomerspelen in Seoel, Zuid-Korea. Dit was de tweede keer dat Dijibouti naar de Olympische Spelen ging. Dijibouti stuurde zes atleten naar deze Olympische Spelen. Zij stuurden: Hoche Yaya Aden, Ismael Hassan, Talal Omar Abdillahi, Hussein Ahmed Salah, Omar Moussa en Robleh Ali Adou. Allen, behalve Robleh Ali Adou, deden mee aan atletiekwedstrijden. Robleh Ali Adou nam deel aan het zeilen.

Medaillewinnaars

Voor deze Olympische Spelen had Djibouti nog geen medaille gewonnen. Hussein Ahmed Salah won de eerste Olympische medaille van het land. Ahmed Salah won een bronzen medaille op de marathon voor mannen. Ahmed Salah won de medaille met een tijd van twee uur, tien minuten en negenenvijftig seconden, slechts zevenentwintig seconden achter de gouden medaillewinnaar. Ahmed Salah beëindigde de kwalificatie voor dit onderdeel in 2:07:07, waarmee hij het vorige wereldrecord van 2:07:12 verbrak. Het record werd ook verbroken door Carlos Lopes, die sneller finishte dan Salah. Lopes werd de nieuwe wereldrecordhouder.

Atletiek

Vijf mannelijke atleten uit Dijibouti gingen naar de Olympische Spelen om deel te nemen aan atletiekwedstrijden. Dat waren Hoche Yaya Aden, Ismael Hassan, Talal Omar Abdillahi, Hussein Ahmed Salah en Omar Moussa. Dit waren de eerste Olympische Zomerspelen voor Aden, Hassan, Abdillahi en Moussa. Salah nam in 1984 deel aan de Olympische Zomerspelen in Los Angeles.

Hoche Yaya Aden nam deel aan de 1500 meter voor mannen, waar hij twaalfde werd in zijn heat. Hij ging niet door naar de volgende ronde. De medailles gingen naar Kenia, Groot-Brittannië en Oost-Duitsland.

Ismael Hassan nam deel aan de 5000 meter voor mannen, waar hij veertiende werd in zijn heat. Hij ging niet door naar de volgende ronde. De medailles gingen naar Kenia, West-Duitsland en Oost-Duitsland.