2014 FIFA World Cup Groep G

Groep G van het wereldkampioenschap voetbal 2014 heeft de teams Duitsland, Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. De eerste wedstrijd begint op 16 juni en de laatste wedstrijd eindigt op 26 juni. Duitsland en de Verenigde Staten gingen allebei door naar de volgende ronde, terwijl Duitsland de groep won.

Duitsland vs Porugal

De twee teams hebben elkaar in 17 eerdere wedstrijden ontmoet, waarbij de meest recente wedstrijd door Duitsland met 1-0 werd gewonnen tijdens het UEFA Euro 2012.

Duitsland nam de leiding nadat Thomas Müller een strafschop kreeg toegekend na een overtreding van João Pereira. Mats Hummels verdubbelde hun voorsprong nadat hij scoorde uit een corner die werd genomen door Toni Kroos. Kort voor rust kreeg Pepe een rode kaart en scoorde Thomas Müller opnieuw. Thomas Müller scoorde het laatste doelpunt in de 78e minuut, waardoor de wedstrijd eindigde in 4-0.

Ghana vs Verenigde Staten

De twee teams hebben elkaar twee keer eerder ontmoet, beide keren in Wereldbekerwedstrijden. Op het WK 2006 versloeg Ghana de Verenigde Staten met 2-1 in de groepsfase, en op het WK 2010 versloeg Ghana de Verenigde Staten opnieuw met 2-1 in de 16e ronde.

Clint Dempsey maakte een van de vroegste doelpunten in de geschiedenis van het WK, 30 seconden na de aftrap. De Amerikanen stonden aan de leiding totdat André Ayew in de 82e minuut de stand gelijk trok. De Amerikanen scoorden echter vier minuten later opnieuw uit een kopbal van John Brooks.

Duitsland tegen Ghana

De teams ontmoetten elkaar twee keer in de geschiedenis, waaronder een wedstrijd op het WK 2010 waar Duitsland met 1-0 won. De twee teams hebben broers die tegenover elkaar staan, waaronder Kevin-Prince Boateng van Ghana en Jérôme Boateng van Duitsland.

De Duitsers namen in de 51e minuut de leiding nadat een voorzet van Thomas Müller Mario Götze in staat stelde te scoren. Ghana maakte drie minuten later gelijk toen André Ayew een corner van Harrison Afful binnenkopte. Ghana nam vervolgens de leiding toen een pass van Philipp Lahm werd onderschept en aan Asamoah Gyan werd gegeven om in de 63e minuut te scoren. Gelukkig voor de Duitsers maakte Miroslav Klose de stand gelijk na een corner van Toni Kroos. Het doelpunt werd Klose's 15e WK-doelpunt, waarmee hij Ronaldo's record evenaarde. Hij voegde zich ook bij de spelers Pelé en Uwe Seeler als de enige spelers die in vier FIFA World Cup's hebben gescoord.

Verenigde Staten vs. Portugal

De teams hebben elkaar in 5 wedstrijden ontmoet, waaronder een wedstrijd in de groepsfase van het WK 2002 die door de Verenigde Staten met 3-2 werd gewonnen.

De wedstrijd begon perfect voor de Portugezen, want Nani scoorde in de 5e minuut toen een vrije trap van Geoff Cameron voor de voeten van Nani belandde. De wedstrijd ging verder zonder doelpunten totdat Jermaine Jones uit een corner de stand gelijk trok. De Amerikanen namen de leiding nadat Clint Dempsey scoorde uit een voorzet van Graham Zusi. Gelukkig voor de Portugezen scoorde Varela in de laatste minuut uit een voorzet van Cristiano Ronaldo. Varela's doelpunt was een van de laatste doelpunten in de geschiedenis van de FIFA World Cup.

Verenigde Staten tegen Duitsland

De twee teams hebben elkaar 5 keer ontmoet, waaronder een wedstrijd in de groepsfase van het WK 1998 die door Duitsland met 2-0 werd gewonnen, en een wedstrijd in de halve finale van het WK 2002 die ook door Duitsland met 1-0 werd gewonnen. De huidige Amerikaanse coach Jürgen Klinsmann speelde voor Duitsland en was in 2006 ook manager van Duitsland.

De wedstrijd was doelpuntloos totdat Thomas Müller in de 55e minuut zijn negende WK-doelpunt maakte. Het doelpunt was het winnende doelpunt van de wedstrijd, en Duitsland won met 1-0.