Death (metalband)

Death was een van de allereerste death metal bands in de Verenigde Staten. Zij begonnen in 1983 onder de naam Mantas en veranderden de naam in Death in 1984.

Death is niet langer een band omdat hun gitarist Chuck Schuldiner op 13 december 2001 overleed. Hij was 34 jaar oud. Hij had hersenkanker en de drugs die hij gebruikte om de kanker te verslaan maakten hem zwak. Hij stierf aan longontsteking. Hij had een ander band project genaamd Control Denied gedurende de 3 jaar voordat hij stierf.

Discografie

  • Scream Bloody Gore (1987)
  • Lepra (1988)
  • Geestelijke Genezing (1990)
  • Menselijk (1991)
  • Individuele Gedachte Patronen (1993)
  • Symbolisch (1995)
  • Het geluid van doorzettingsvermogen (1998)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3