Fates Warning

Fates Warning is een Amerikaanse progressieve metal band. Ze zijn opgericht in 1982 en komen uit Hartford, Connecticut. Veel mensen zeggen dat ze pioniers zijn. Fates Warning verwierf bekendheid in de jaren tachtig en werd gerangschikt als één van de vroege "flagship bands of progressive metal", samen met Queensrÿche en Dream Theater, die beiden worden gecrediteerd voor het creëren, ontwikkelen en populair maken van dat genre.

Fates Warning is niet alleen bekend om hun muziek, maar ze staan er ook om bekend dat ze veel veranderingen hebben aangebracht in hun line-up (leden). Hun oorspronkelijke bezetting bestond uit zanger John Arch, gitaristen Jim Matheos en Victor Arduini, bassist Joe DiBiase en drummer Steve Zimmerman. Van 1982 tot 1996 - en tijdelijk in 2010 - bleven Matheos en DiBiase de enige oorspronkelijke leden van de band, met Matheos als enige constante. Fates Warning bestaat nu uit Matheos op gitaar, Ray Alder op zang en Joey Vera op bas. Bobby Jarzombek is hun drummer sinds 2007, maar speelt alleen nog maar live met hen.

Fates Warning heeft in totaal tien studio-albums uitgebracht. Naast de studioalbums hebben ze twee live-albums, een compilatiealbum, een VHS, drie dvd's (met elk een live-concert) en vier demo-tapes uitgebracht. Hun twee eerste albums waren niet erg succesvol. Hun volgende album, Awaken the Guardian, werd een mainstream succes en piekte op nummer #191 op de Billboard 200. Het werd het eerste album dat op hun label Metal Blade werd uitgebracht om in die grafiek te komen. Ondanks het vertrek van de originele zanger John Arch, bleef de populariteit van Fates Warning groeien met hun volgende drie albums, No Exit (1988), Perfect Symmetry (1989) en Parallels (1991); de eerste twee bereikten hun hoogtepunt op #111 en #141 op de Billboard 200 respectievelijk. Fates Warning heeft sinds 2004 geen album meer uitgebracht. Ze hebben gewerkt aan een nieuw album, dat ze in 2012 willen uitbrengen.



Discografie

Hun volledige studio-albums omvatten:

  • Nacht op Bröcken (1984)
  • Het spektakel binnen (1985)
  • De Wachter wakker maken (1986)
  • Geen uitgang (1988)
  • Perfecte Symmetrie (1989)
  • Parallellen (1991)
  • Binnenste buiten (1994)
  • Een aangename schaduw van grijs (1997)
  • Ontkoppeld (2000)
  • FWX (2004)




AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3