Super Bowl XXXIV

Super Bowl XXXIV (of Super Bowl 34) was een Super Bowl wedstrijd tussen de St. Louis Rams en de Tennessee Titans in de National Football League (NFL) kampioen voor het reguliere seizoen 1999. De Rams wonnen van de Titans met 23-16. De wedstrijd werd gespeeld op 30 januari 2000 in de Georgia Dome in Atlanta, Georgia. De wedstrijd is het meest bekend om het laatste spel van de wedstrijd, waar Mike Jones van St Louis Kevin Dyson van Tennessee tackelde op de one yard lijn toen de tijd op was, en zo Tennessee ervan weerhield een touchdown te scoren die de wedstrijd gelijk had kunnen trekken.

Het spel

Beide ploegen speelden niet goed in het begin van de wedstrijd. St. Louis kwam in de eerste helft zes keer in de "Red zone" (de laatste 20 yards) van Tennessee's helft, maar scoorde slechts vier keer - drie velddoelpunten, en één touchdown. Ze misten één velddoelpoging, en moesten een andere afbreken door een slechte snap. Tennessee miste ook een velddoelpunt in de eerste helft. Dit gaf St Louis een 16-0 voorsprong bij de rust. In de tweede helft vocht Tennessee terug, met twee touchdowns - maar scoorde slechts het extra punt op één daarvan, en maakte daarna gelijk met een velddoelpunt. St. Louis scoorde vervolgens in slechts één play om weer de leiding te nemen, 23-16, met minder dan twee minuten te gaan. Met nog slechts één time-out te gaan probeerde Tennessee naar de eindzone te rijden om een touchdown te scoren die de wedstrijd gelijk had kunnen trekken als ze het extra punt hadden gemaakt. Maar nadat ze hun time-out hadden gebruikt met nog maar zes seconden te gaan, werd Kevin Dyson in het laatste spel getackeld op de one yard lijn. De tijd raakte op, en St. Louis won de wedstrijd.

Meest Waardevolle Speler (MVP)

St. Louis quarterback Kurt Warner werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler (MVP) van de wedstrijd.