Kathryn Beaumont

Kathryn Beaumont (geboren 27 juni 1938) is een Engelse actrice, zangeres en schoollerares die het best bekend is als de stem van zowel Alice in Alice in Wonderland (1951) als Wendy Darling in Peter Pan (1953) in Disney tekenfilms, waarvoor zij in 1998 tot Disneylegende werd uitgeroepen.

Beaumont ging met pensioen als de stem van Alice en Wendy in 2005, haar rol als deze twee personages werd overgenomen door Hynden Walch sinds 2005.

Persoonlijk leven

Ze is sinds 1981 getrouwd met Allan Levine. Samen hebben ze twee kinderen.

Filmografie

  • It Happened One Sunday (1944) - Jill Buckland
  • On an Island with You (1948) - Penelope Peabody
  • The Secret Garden (1949) - Muriel
  • Challenge to Lassie (1949) - Tenement Child
  • One Hour in Wonderland (1950) - Herself/Alice
  • Operation Wonderland (1951) - Herself/Alice
  • The Fred Waring Show (1951) - Alice
  • Alice in Wonderland (1951) - Alice
  • Peter Pan (1953) - Wendy Darling
  • TV Reader's Digest (1955) - Priscilla Mullins (De reis van kapitein Tom Jones, de piraat)
  • From All of Us to All of You (1958) - Alice, Wendy
  • Disney's Villains' Revenge (1999) (videospel) - Alice
  • Kingdom Hearts (2002) (videospel) - Alice, Wendy Darling
  • Disney's House of Mouse (2002) - Alice (in twee afleveringen, "Mickey vs Shelby" en "Dining Goofy")
  • 101 Dalmatiërs II: Patch's Londen Avontuur (2003) - Kristal
  • The Incredibles (2004) - Squeaker's Eigenaar
  • Kingdom Hearts Birth by Sleep (2010) (videospel) - Kairi's grootmoeder
  • Kingdom Hearts HD 1.5 Remix (2013) (videospel, archiefbeelden) - Alice, Wendy Darling

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3