Factory (band)

Factory was een band uit Stockholm in Zweden, actief tussen 1978-1982. Ze scoorden hitparadesuccessen in Zweden tijdens de late jaren 1970-1980.

Factory brak in 1978 door in Zweden met de single Efter plugget 1978. De single werd opgevolgd door het album Factory. De band toerde eind jaren 1970-begin jaren 1980 door de Scandinavische regio en bracht ook het album Factory II uit (1980).

In de jaren negentig was de band weer bijeen en toerde tijdelijk met onder meer Magnum Bonum, Attack en Snowstorm.

Leden

  • Mats Carinder, zang
  • Ted Leinsköld, gitaar
  • Lars-Olof Larsson, keyboard
  • Ken Siewertson, bas
  • Mats Söderberg, drums

Discografie

Studio-albums

  • Factory (1979)
  • Fabriek II (1980)

Compilatie-albums

  • Best of Factory (1989)

Singles

  • Lumpna funderingar (1978)
  • Efter plugget (1978)
  • Kuddsnack (1979)
  • Face to Face (1981)
  • Ik geef niet op (1981)
  • Hårt mot hårt (1982)
  • Ooa hela natten (met Attack och Magnum Bonum) (1992)

Maxisingles 12"

  • Efter plugget (1989)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3