Harold Goodwin

Harold Goodwin (22 oktober 1917 - 3 juni 2004) was een Engelse acteur. Hij werd geboren in Wombwell, West Ridingof Yorkshire, Engeland.

Goodwin is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Dramatische Kunst. Hij was 3 jaar lang toneelspeler bij het Liverpoolse repertoiretheater. Hij verscheen in vele Britse films uit de jaren vijftig en zestig. Hij speelde meestal 'flat cap' met arbeidersgezelschapsfiguren uit Noord-Engeland of lage rangen in het leger.

Goodwin had belangrijke rollen in de oorlogsfilms The Dam Busters (met Guy Gibson's batman, 'Crosby'), Bridge on the River Kwai en The Longest Day. Hij speelde ook in The Ladykillers, Sea of Sand, Angels One Five en The Cruel Sea (waarin hij de ASDIC-operator was). Hij maakte ook honderden Britse TV-optredens. Hij was in Minder (als "Dunning", aflevering "Get Daley!", 1984) en een opmerkelijke rol in All Creatures Great and Small. Goodwin was ook in de populaire jaren '80 sitcom That's My Boy.

Goodwin's laatste grote televisieoptreden was in de ITV soap Coronation Street in het begin van de jaren negentig. Hij speelde Joss Shackleton, vader van Vera Duckworth, zijn laatste tv-rol was in een aflevering van One Foot in the Grave in de jaren negentig, waarbij hij een glazenwasser speelde.

Filmografie

  • Jong en onschuldig (1937) - Bestuurder van de varkenskar (niet geaccrediteerd)
  • De gelukkigste dagen van je leven (1950) - Edwin
  • Danszaal (1950) - Jack
  • De Magneet (1950) - Pin-Table Attendant
  • De man in het witte pak (1951) - Wilkins
  • Afspraak met Venus (1951) - 2e Marinebepaling
  • Green Grow the Rushes (1951) - Gosling
  • The Last Page (1952) - Frank de Kelner (niet geaccrediteerd)
  • Oordeel uitgesteld (1952)
  • De kaart (1952) - John (niet erkend)
  • Angels One Five (1952) - A.C. 2 Wailes
  • De Wrede Zee (1953) - ASDIC-operator
  • Grote Nationale Nacht (1953)
  • The Million Pound Note (1954) - Horace (niet geaccrediteerd)
  • De Gay Dog (1954) - Bert Gay
  • The Harassed Hero (1954) - Twigg
  • Het schip dat stierf van schaamte (1955) - Tweede douanebeambte
  • A Kid for Two Farthings (1955) - Chick Man (niet geaccrediteerd)
  • The Dam Busters (1955) - Wing Comdr. Gibson's Batman
  • De Ladykillers (1955) - Pakketbediende (niet geaccrediteerd)
  • Jullie geluksvogels (1955) - Pvt. Rossiter
  • Nu en voor altijd (1956) - Vrachtwagenchauffeur
  • Wie heeft het gedaan? (1956) - Pringle (niet erkend)
  • Charley Moon (1956) - Sid
  • De Lange Arm (1956) - Officieel in Somerset House
  • The Last Man to Hang? (1956) - Cheed
  • Zarak (1956) - Sgt. Higgins
  • Drie mannen in een boot (1956) - Doolhofwachter (Doolhof)
  • Doorgaan met Admiraal (1957) - Parker (niet geaccrediteerd)
  • Zeevrouw (1957) - Dagelijkse telegraafbediende
  • De prins en het showmeisje (1957) - Call Boy
  • De brug over de rivier de Kwai (1957) - Baker
  • Barnacle Bill (1957) - Duckworth
  • Wet en stoornis (1958) - Blacky
  • Meisjes op zee (1958) - Wal
  • Zee van Zand (1958) - Road Watch
  • De vierkante pen (1958) - (niet geaccrediteerd)
  • De Kapiteinstafel (1959) - Matthews (niet erkend)
  • De mummie (1959) - Pat
  • Het lelijke eendje (1959)
  • Verkeerd aantal (1959) - Bates
  • Laat de Bismarck zinken! (1960) - Airman in Phone Montage (niet geaccrediteerd)
  • Operatie Cupido (1960) - Mervyn
  • Het Bulldog Ras (1960) - Streaky Hopkinson
  • The Terror of the Tongs (1961)
  • Bijna een smerig ongeluk (1961) - Vliegtuigmonteur
  • Op de Fiddle (1961) - Korporaal Reeves
  • Never Back Losers (1961) - Floyd
  • Haren van de hond (1962) - Percy
  • Crooks Anonymous (1962) - George
  • De Verraders (1962) - Edwards
  • Het Fantoom van de Opera (1962) - Wetsvoorstel
  • De langste dag (1962) - Britse soldaat (niet geaccrediteerd)
  • De snelle dame (1962)
  • De Hi-Jackers (1963) - Schuurmuis
  • The Comedy Man (1964) - Tweede assistent-directeur
  • De vloek van het graf van de mummie (1964) - Fred
  • Sterf, Monster, sterf! (1965) - Taxichauffeur (UK versie)
  • Verhoog de brug niet, laat de rivier zakken (1968) - Six-Eyes Wiener
  • Frankenstein moet worden vernietigd (1969) - Inbreker (niet erkend)
  • De Bushbaby (1969) - Steward
  • Hoverbug (1969) - Feeney
  • Sommige Will, sommige Won't (1970) - Williams
  • Rogue's Rock (1974-1976) - Hawkins
  • Alle wezens groot en klein (1975) - Dinsdale's oom
  • Oh nee, het is Selwyn Froggitt (1976-1977) - Harry
  • Jabberwocky (1977) - 1e boer

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3