Madhan Bob

S. Krishnamoorthy (geboren op 9 oktober), beter bekend onder zijn schermnaam Madhan Bob, is een populaire komiek en Tamil-filmacteur uit Chennai, Tamil Nadu, India. Hij begon zijn filmcarrière als muzikant en werd in plaats daarvan acteur. Naast bijrollen in Tamil-films is hij ook te zien in de komedieshow Asathapovathu Yaaru van Sun TV als een van de juryleden. Zijn debuutfilm was Vaaname Ellai. Het was Madan Bob die Maragathamani voor het eerst muziek leerde spelen.

Hij was het achtste kind in zijn familie, dus werd hij Krishnamurthy genoemd, wat toevallig ook de naam van zijn oom was en er was veel verwarring in huis, dus veranderden ze zijn naam in Madan. De naam van zijn broer is Padmanabhan a.k.a. Babu. Beiden begonnen een muziekgroep genaamd 'Madan en Babu'. Na verloop van tijd werd de Babu Bob en zo introduceerde regisseur Balachander hem in zijn eerste film.

Filmografie

  1. Neengal Kettavai (1984)
  2. Vaaname Ellai (1992)
  3. Thevar Magan
  4. Jathi Malli (1993)
  5. Uzhaippali
  6. Udan Pirappu
  7. Thiruda Thiruda
  8. Honest Raj (1994)
  9. Pattukottai Periyappa
  10. Nammavar
  11. Sathi Leelavathi (1995)
  12. Magalir Mattum
  13. Pullakuttikaran
  14. Poove Unakkaga (1996)
  15. Sundara Purushan
  16. Priyam
  17. Gopura Deepam (1997)
  18. Mannava
  19. Vivasaayi Magan
  20. Pagaivan
  21. Nerrukku Ner
  22. Roja Malare
  23. Chachi 420 (Hindi)
  24. Rathna (1998)
  25. Kaadhala Kaadhala
  26. Jolly
  27. Priyamudan
  28. Unnidathil Ennai Koduthen
  29. Aasai Thambi
  30. Unnudan
  31. Thulladha Manamum Thullum (1999)
  32. Unnai Thedi
  33. Edhirum Pudhirum
  34. Anandha Poongatre
  35. Suyamvaram
  36. Nee Varuvai Ena
  37. Unakkaga Ellam Unakkaga
  38. Poovellam Kettuppar
  39. Minsara Kanna
  40. Jodi
  41. Kannukkul Nilavu (2000)
  42. Thaise Poranthachu
  43. Unnai Kann Theduthey
  44. Kuberan
  45. Thenali
  46. Anbudan
  47. Friends (2001)
  48. Looty
  49. Rishi
  50. Sonnal Thaan Kaadhala
  51. Pennin Manathai Thottu
  52. Star
  53. Parthale Paravasam
  54. Alli Thandha Vaanam
  55. Punnagai Desam (2002)
  56. Pammal K. Sambandam
  57. Kamarasu
  58. Krishna Krishna
  59. Gemini
  60. Yai Nee Romba Azhaga Irukey
  61. Anbe Un Vasam
  62. Jeugd
  63. Sundhara Reizen
  64. Schurk
  65. Kadhaludan (2003)
  66. Nala Damayanthi
  67. Priyamana Thozhi
  68. Thittikudhey
  69. Drie Rozen
  70. Anbe Un Vaasam
  71. Aethirree (2004)
  72. Vasool Raja MBBS
  73. Karka Kasadara
  74. Vishwa Thulasi
  75. Chatrapathy
  76. Giri
  77. Ayyaa (2005)
  78. Chandramukhi
  79. 6'2
  80. Jithan
  81. ABCD
  82. Jerry
  83. Mazhai
  84. Aathi (2006)
  85. Kusthi
  86. Varalaaru
  87. Mudhan Mudhalai
  88. Manikanda (2007)
  89. Periyar
  90. Thottal Poo Malarum
  91. Marudhamalai
  92. Thavam
  93. Vel
  94. Vedha (2008)
  95. Arai En 305-il Kadavul
  96. Seval
  97. Ananda Thandavam (2009)
  98. Thee
  99. Bhramaram (Malayalam)
  100. Engal Aasan
  101. Ainthaam Padai
  102. Sura (2010)
  103. Pen Singam
  104. Kaavalan (2011)
  105. Maapillai
  106. Pathayiram Kodi
  107. Singam II
  108. Yuvan Yuvathi
  109. Chandhamama (2013)
  110. Ethir Neechal
  111. Saravanan Engira Surya
  112. Thulli Vilayadu
  113. Ramanujan (2014)
  114. Aindhaam Thalaimurai Sidha Vaidhiya Sigamani
  115. Jamai
  116. Lingaa
  117. Vellaikaara Durai
  118. En Vazhi Thani Vazhi (2015)
  119. Adhibar
  120. Saagasam (2016)
  121. Thee Kadai Raja
  122. Ka Ka Po
  123. Ennama Katha Vudranunga
  124. Tamilselvanum Thaniyar Anjalum
  125. Uchathula Shiva
  126. Kaththi Sandai
  127. Ner Mugam
  128. Motta Shiva Ketta Shiva (2017)
  129. Vaigai Express
  130. Saravanan Irukka Bayamaen
  131. Ivan Thanthiran
  132. Ullam Ullavarai
  133. Aalukku Paathi 50/50

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3