Heart (Amerikaanse band)

Heart is een rockband die in de jaren zestig in Seattle is opgericht. De band werd beroemd met de release van "Dreamboat Annie" in 1976, toen de bandleden in Vancouver woonden.

Heart werd opgericht door Steve Fossen en de broers Roger en Mike Fisher in Seattle. Ann Wilson kwam bij de band in Seattle in 1970. Nancy Wilson voegde zich bij de band in 1974. Vanaf dat moment schreven Ann en Nancy bijna alle songs van de band. Vanaf 1976 was de band zeer succesvol, en verkocht vele miljoenen platen.

Ann Wilson was de leadzangeres en speelde soms fluit. Roger Fisher speelde de lead gitaar en zong. Steve Fossen speelde basgitaar. Nancy Wilson speelde veel verschillende soorten gitaar en zong. Mike Fisher leidde de band en zorgde ook voor het geluid en de lichten. In 1975 kwamen er nog wat mensen bij de band. Michael DeRosier speelde drums. Howard Leese speelde veel verschillende instrumenten en bleef bij de band tot 1998.

De gebroeders Fisher verlieten de band in 1979. Steve Fossen en Michael DeRosier verlieten de band in 1982. Denny Carmassi speelde de drums, Mark Andes de basgitaar, en Nancy Wilson speelde de lead gitaar. De band deed niet veel in de jaren 1990, maar Ann & Nancy begonnen weer dingen te doen in het begin van de jaren 2000. Sindsdien heeft de band veel optredens in het openbaar en op TV gemaakt.

Barracuda

Hun bekendste liedje heet Barracuda. Het werd in 1977 geschreven door Ann en Nancy Wilson, Michael DeRosier, Sue Ennis (een vriendin van Ann en Nancy) en Roger Fisher. Enkele van de plaatsen waar het is geweest en gebruikt zijn:

  • 2000 - de Amerikaanse TV serie "Friends"
  • 2000 - de Amerikaanse film "Charlie's Angels"
  • 2002 - de Amerikaanse TV serie "King of the Hill"
  • 2004 - de Amerikaanse TV serie "The Sopranos"
  • 2004 - de Amerikaanse TV serie "Reno 911!"
  • 2004 - het computerspel "Grand Theft Auto: San Andreas"
  • 2005 - het live-album A Radical Recital van de groep "Rasputina"
  • 2007 - de Amerikaanse film "Shrek the Third" (Het liedje wordt gezongen door "Fergie" van de "Black Eyed Peas")
  • 2007 - het videospel "Guitar Hero III: Legends of Rock"
  • 2008 - tijdens een TV reclame voor de Honda "Odyssey" auto

Records

Het eerste album van de band ging in 1976 in de verkoop. Het kreeg de naam "Dreamboat Annie". Het album viel bij veel mensen in de smaak en er werden meer dan een miljoen (1.000.000) exemplaren van verkocht. Het album had de ballads "How Deep It Goes" en "(Love Me Like Music) I'll Be Your song." Daarnaast bevatte het de nummers "Magic Man" en "Crazy On You". Nadat veel mensen exemplaren van het "Dreamboat Annie" album hadden gekocht, stapte Heart over naar een nieuwe platenmaatschappij.

Hun tweede album in 1977 kreeg de naam "Little Queen". Het bevatte het hardrock nummer "Barracuda". "Barracuda" en "Dreamboat Annie" zijn de bekendste vroege nummers van Heart.

Een derde album heette "Magazine". Het werd aan de winkels gegeven door de oude platenmaatschappij voordat "Little Queen" werd gemaakt. Heart vond dit niet leuk, en wilde dat alle exemplaren van "Magazine" werden vernietigd. Ze daagden de oude platenmaatschappij voor de rechter. De rechter beval dat de oude platenmaatschappij moest stoppen met de verkoop van het album. De rechter beval ook dat Heart een nieuw album moest maken voor de oude platenmaatschappij. Dit nieuwe album werd ook wel "Magazine" genoemd. Het werd aan de winkels gegeven nadat "Little Queen" was gemaakt.

In 1978 bracht de band "Dog & Butterfly" uit. De muzikale stijl was heel anders dan die van de eerste drie albums. Sue Ennis was een vriendin van Ann en Nancy Wilson. Zij schreef mee aan veel van de songs op "Dog & Butterfly". Twee van de songs heetten "Straight On" en "Dog & Butterfly". Heart verkocht niet zoveel exemplaren van dit album. De volgende twee of drie albums waren niet erg goed. Roger Fisher en Steve Fossen verlieten de band.

In 1985 had de band nieuwe mensen in de band, en een nieuwe platenmaatschappij. Ze maakten een album dat "Heart" heette, en er werden veel exemplaren van verkocht. Het soort muziek dat Heart speelde was anders. In de jaren 70 was de muziek hard rock. In de jaren 80 was de muziek Top 40 pop. Sommige van de liedjes waren "How Can I Refuse", "What About Love", "Alone", "Never", "These Dreams" en "All I Want To Do Is Make Love To You".

In de jaren '90 begonnen de Wilson zusjes, naast optredens en tournees als Heart, een andere band met Sue Ennis. Ze noemden deze band "The LoveMongers". Ze richtten ook een opnamestudio op in Seattle die ze "Bad Animals" noemden. Bad Animals is ook de naam van een album dat ze in 1987 maakten.

In 1999 maakte Nancy een solo-album genaamd "Live at McCabes Guitar Shop". In 2007 maakte Ann een soloalbum genaamd "Hope & Glory".

Roger Fisher blijft ook optreden, en heeft verschillende eigen albums opgenomen en uitgebracht.

Discografie

Studio-albums

  • 1976 - Dreamboat Annie
  • 1977 - Kleine Koningin
  • 1978 - Tijdschrift
  • 1978 - Hond en Vlinder
  • 1980 - Bebe le Strange
  • 1982 - Privé auditie
  • 1983 - Passionworks
  • 1985 - Hart
  • 1987 - Bad Animals
  • 1990 - Brigade
  • 1993 - Desire Walks On
  • 2004 - Jupiter's Darling

Live albums

  • 1980 - Grootste Hits Live
  • 1991 - Rock the House! Live
  • 1995 - The Road Home
  • 2003 - Alive in Seattle
  • 2007 - Dreamboat Annie Live

Compilatie- en vakantiealbums

  • 1997 - These Dreams: Heart's Greatest Hits
  • 1998 - Grootste Hits
  • 2000 - Greatest Hits: 1985-1995
  • 2001 - Heart Presents A Lovemongers' Christmas
  • 2002 - Het essentiële hart
  • 2006 - Liefdesliedjes
  • 2008 - Afspeellijst: The Very Best of Heart

Singles

  • 1976
    • "Crazy on You" (Album: Dreamboat Annie)
    • "Magic Man" (Album: Dreamboat Annie)
    • "Dreamboat Annie" (Album: Dreamboat Annie)
  • 1977
    • "(Love Me Like Music) I'll Be Your Song" (Little Queen)
    • "Barracuda" (Little Queen)
    • "Little Queen" (Kleine Koningin)
    • "Kick it Out" (Little Queen)
    • "Love Alive" (Little Queen)
  • 1978
    • "Crazy on You" (heruitgave) (Dreamboat Annie)
    • "Harteloos" (Magazine)
    • "Straight On" (Hond en Vlinder)
  • 1979
    • "Hond en Vlinder"
    • "Magazine" (Tijdschrift)
    • "Without You" (Magazine)
  • 1980
    • "Even it Up" (Bebe le Strange)
    • "Bebe le Strange"
    • "Break" (Bebe le Strange)
    • "Raised on You" (Bebe le Strange)
    • "Sweet Darlin'" (Bebe le Strange)
    • "Tell it Like it Is" (Greatest Hits Live)
  • 1981
    • "Unchained Melody" (Greatest Hits Live)
  • 1982
    • "This Man Is Mine" (privé auditie)
    • "City's Burning" (privé auditie)
    • "Bright Light Girl" (privé auditie)
  • 1983
    • "The Situation" (privé auditie)
    • "Hoe kan ik weigeren?" (Passionworks)
    • "Sleep Alone" (Passionworks)
    • "Bondgenoten" (Passionworks)
  • 1984
    • "The Heat" (Up the Creek soundtrack)
  • 1985
    • "What About Love" (Hart)
    • "Never" (Hart )
  • 1986
    • "These Dreams" (Hart)
    • "Nothin' at All" (Heart )
    • "If Looks Could Kill" (Hart)
  • 1987
    • "Alone" (Bad Animals)
    • "Who Will You Run To" (Bad Animals)
    • "There's the Girl" (Bad Animals)
  • 1988
    • "I Want You So Bad" (Bad Animals)
    • "Wait for an Answer" (Wacht op antwoord) (Bad Animals)
    • "Never" / "These Dreams" (Heart)
    • "What About Love"
    • "Nothin' at All" (Heart)
  • 1990
    • "All I Wanna Do Is Make Love to You" (Brigade)
    • "Wild Child" (Brigade)
    • "Tall, Dark, Handsome Stranger" (Brigade)
    • "I Didn't Want to Need You" (Brigade)
    • "Stranded" (Brigade)
  • 1991
    • "Geheim" (Brigade)
    • "You're the Voice" (Rock the House! Live)
  • 1993
    • "Black on Black II" (Desire Walks On)
    • "Will You Be There (In the Morning)" (Desire Walks On)
  • 1994
    • "Back to Avalon" (Desire Walks On)
    • "The Woman in Me" (Desire Walks On)
  • 1995
    • "Alone" (De weg naar huis)
    • "The Road Home" (De weg naar huis)
  • 1998
    • "Strong, Strong Wind" (Greatest Hits)
  • 2004
    • "The Perfect Goodbye" (Jupiter's Darling)
    • "Oudste verhaal ter wereld"
    • "Make Me" (Jupiter's Darling)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3