Heart (Amerikaanse band) | rockband die begon in Seattle in de jaren 1960

Heart is een rockband die in de jaren zestig in Seattle begon. De band werd beroemd met de release van "Dreamboat Annie" in 1976, toen de bandleden in Vancouver woonden.

Heart werd opgericht door Steve Fossen en de broers Roger en Mike Fisher in Seattle. Ann Wilson kwam in 1970 bij de band in Seattle. Nancy Wilson kwam in 1974 bij de band. Vanaf dat moment schreven Ann en Nancy bijna alle nummers van de band. Vanaf 1976 was de band zeer succesvol en verkocht vele miljoenen platen.

Ann Wilson was de leadzangeres en speelde soms fluit. Roger Fisher speelde leadgitaar en zong. Steve Fossen speelde basgitaar. Nancy Wilson speelde veel verschillende soorten gitaar en zong. Mike Fisher leidde de band en zorgde ook voor het geluid en de lichten. In 1975 kwamen er nog wat mensen bij. Michael DeRosier speelde drums. Howard Leese speelde veel verschillende instrumenten en bleef bij de band tot 1998.

De gebroeders Fisher verlieten de band in 1979. Steve Fossen en Michael DeRosier verlieten de band in 1982. Denny Carmassi speelde de drums, Mark Andes speelde de basgitaar, en Nancy Wilson speelde de leadgitaar. De band deed niet veel in de jaren negentig, maar Ann & Nancy begonnen weer dingen te doen in het begin van de jaren 2000. Sindsdien heeft de band veel opgetreden in het openbaar en op TV.


 

Barracuda

Hun bekendste nummer heet Barracuda. Het werd in 1977 geschreven door Ann en Nancy Wilson, Michael DeRosier, Sue Ennis (een vriendin van Ann en Nancy) en Roger Fisher. Enkele plaatsen waar het is geweest en gebruikt zijn:

  • 2000 - de Amerikaanse tv-serie "Friends"
  • 2000 - de Amerikaanse film "Charlie's Angels".
  • 2002 - de Amerikaanse tv-serie "King of the Hill".
  • 2004 - de Amerikaanse tv-serie "The Sopranos".
  • 2004 - de Amerikaanse tv-serie "Reno 911!".
  • 2004 - het computerspel "Grand Theft Auto: San Andreas".
  • 2005 - het live-album A Radical Recital van de groep "Rasputina".
  • 2007 - de Amerikaanse film "Shrek the Third" (het liedje wordt gezongen door "Fergie" van de "Black Eyed Peas")
  • 2007 - het videospel "Guitar Hero III: Legends of Rock".
  • 2008 - tijdens een TV-reclame voor de Honda "Odyssey" auto

 

Records

Het eerste album van de band ging in 1976 in de verkoop. Het kreeg de naam "Dreamboat Annie". Veel mensen vonden het album goed en er werden meer dan een miljoen (1.000.000) exemplaren van verkocht. Het album had de ballads "How Deep It Goes" en "(Love Me Like Music) I'll Be Your song." Daarnaast had het de nummers "Magic Man" en "Crazy On You". Nadat veel mensen exemplaren van het "Dreamboat Annie" album hadden gekocht, stapte Heart over naar een nieuwe platenmaatschappij.

Hun tweede album in 1977 kreeg de naam "Little Queen". Het bevatte het hardrocknummer "Barracuda". "Barracuda" en "Dreamboat Annie" zijn de bekendste vroege nummers van Heart.

Een derde album heette "Magazine". Het werd door de oude platenmaatschappij aan de winkels gegeven voordat "Little Queen" werd gemaakt. Heart vond dit niet leuk, en wilde dat alle exemplaren van "Magazine" werden vernietigd. Ze sleepten de oude platenmaatschappij voor de rechter. De rechter bepaalde dat de oude platenmaatschappij moest stoppen met de verkoop van het album. De rechter bepaalde ook dat Heart een nieuw album moest maken voor de oude platenmaatschappij. Dit nieuwe album heette ook "Magazine". Het werd aan de winkels gegeven nadat "Little Queen" was gemaakt.

In 1978 bracht de band "Dog & Butterfly" uit. Deze was qua muzikale stijl heel anders dan de eerste drie albums. Sue Ennis was een vriendin van Ann en Nancy Wilson. Zij hielp bij het schrijven van veel van de nummers op "Dog & Butterfly". Twee van de nummers heetten "Straight On" en "Dog & Butterfly". Heart verkocht niet zoveel exemplaren van dit album. De volgende twee of drie albums waren niet erg goed. Roger Fisher en Steve Fossen verlieten de band.

In 1985 had de band nieuwe mensen en een nieuwe platenmaatschappij. Ze maakten een album dat "Heart" heette, en er werden veel exemplaren van verkocht. Het soort muziek dat Heart speelde was anders. In de jaren 1970 was de muziek hardrock. In de jaren 80 was de muziek Top 40 pop. Enkele van de nummers waren "How Can I Refuse", "What About Love", "Alone", "Never", "These Dreams" en "All I Want To Do Is Make Love To You".

In de jaren negentig begonnen de zusjes Wilson, naast optredens en tournees als Heart, een andere band met Sue Ennis. Ze noemden deze band "The LoveMongers". Ze richtten ook een opnamestudio op in Seattle die ze "Bad Animals" noemden. Bad Animals is ook de naam van een album dat ze in 1987 maakten.

In 1999 maakte Nancy een soloalbum genaamd "Live at McCabes Guitar Shop". In 2007 maakte Ann een soloalbum genaamd "Hope & Glory".

Roger Fisher blijft ook optreden en heeft verschillende eigen albums opgenomen en uitgebracht.


 

Discografie

Studioalbums

  • 1976 - Dreamboat Annie
  • 1977 - Kleine Koningin
  • 1978 - Tijdschrift
  • 1978 - Hond en vlinder
  • 1980 - Bebe le Strange
  • 1982 - Privé Auditie
  • 1983 - Passionworks
  • 1985 - Hart
  • 1987 - Slechte dieren
  • 1990 - Brigade
  • 1993 - Desire Walks On
  • 2004 - Jupiter's lieveling
  • 2010 - Rood fluwelen auto
  • 2012 - Fanatiek
  • 2016 - Mooi gebroken

Live albums

  • 1980 - Grootste hits live
  • 1991 - Rock the House! Live
  • 1995 - De weg naar huis
  • 2003 - Levend in Seattle
  • 2007 - Dreamboat Annie Live
  • 2014 - Fanatic Live van Caesar's Colosseum
  • 2014 - Heart & Friends - Thuis voor de feestdagen
  • 2016 - Live in de Royal Albert Hall met het Koninklijk Filharmonisch Orkest
  • 2019 - Live in Atlantic City

Compilatie- en vakantiealbums

  • 1997 - These Dreams: De grootste hits van Heart
  • 1998 - Grootste hits
  • 2000 - Grootste hits: 1985-1995
  • 2001 - Heart Presents A Lovemongers' Christmas
  • 2002 - Het essentiële hart
  • 2006 - Liefdesliedjes
  • 2008 - Afspeellijst: Het allerbeste van Heart
  • 2012 - Vreemde euforie
  • 2013 - Icoon

Singles

  • 1976
    • "Crazy on You" (Album: Dreamboat Annie)
    • "Magic Man" (Album: Dreamboat Annie)
    • "Dreamboat Annie"(Album: Dreamboat Annie)
  • 1977
    • "(Love Me Like Music) I'll Be Your Song" (Little Queen)
    • "Barracuda" (Little Queen)
    • "Little Queen" (Kleine Koningin)
    • "Kick it Out" (Little Queen)
    • "Love Alive" (Little Queen)
  • 1978
    • "Crazy on You" (heruitgave) (Dreamboat Annie)
    • "Heartless" (Tijdschrift)
    • "Straight On" (Hond en Vlinder)
  • 1979
    • "Hond en Vlinder" (Dog and Butterfly)
    • "Magazine" (Tijdschrift)
    • "Zonder jou" (Magazine)
  • 1980
    • "Even it Up" (Bebe le Strange)
    • "Bebe le Strange" (Bebe le Strange)
    • "Break" (Bebe le Strange)
    • "Raised on You" (Bebe le Strange)
    • "Sweet Darlin'" (Bebe le Strange)
    • "Tell it Like it Is" (Greatest Hits Live)
  • 1981
    • "Unchained Melody" (Greatest Hits Live)
  • 1982
    • "This Man Is Mine" (privé-auditie)
    • "City's Burning" (privé-auditie)
    • "Bright Light Girl" (privé-auditie)
  • 1983
    • "The Situation" (privé-auditie)
    • "Hoe kan ik weigeren?" (Passionworks)
    • "Sleep Alone" (Passionworks)
    • "Bondgenoten" (Passionworks)
  • 1984
    • "The Heat" (Up the Creek soundtrack)
  • 1985
    • "What About Love" (Heart )
    • "Nooit" (Hart )
  • 1986
    • "These Dreams" (Heart )
    • "Nothin' at All" (Heart )
    • "Als blikken konden doden" (Hart )
  • 1987
    • "Alone" (Bad Animals)
    • "Who Will You Run To" (Bad Animals)
    • "There's the Girl" (Bad Animals)
  • 1988
    • "I Want You So Bad" (Bad Animals)
    • "Wait for an Answer" (Bad Animals)
    • "Never" / "These Dreams" (Heart)
    • "What About Love"
    • "Nothin' at All" (Heart)
  • 1990
    • "All I Wanna Do Is Make Love to You" (Brigade)
    • "Wild Child" (Brigade)
    • "Tall, Dark, Handsome Stranger" (Brigade)
    • "I Didn't Want to Need You" (Brigade)
    • "Gestrand" (Brigade)
  • 1991
    • "Geheim" (Brigade)
    • "You're the Voice" (Rock the House! Live)
  • 1993
    • "Black on Black II" (Desire Walks On )
    • "Will You Be There (In the Morning)" (Desire Walks On )
  • 1994
    • "Terug naar Avalon" (Desire Walks On )
    • "The Woman in Me" (Desire Walks On )
  • 1995
    • "Alone" (The Road Home)
    • "The Road Home" (De weg naar huis)
  • 1998
    • "Sterke, sterke wind" (Grootste hits)
  • 2004
    • "The Perfect Goodbye" (Jupiter's Darling)
    • "Oudste verhaal ter wereld" (Jupiter's Darling)
    • "Make Me" (Jupiter's Darling)
  • 2010
    • "Hey You" (Album: Red Velvet Car)
    • "WTF" (Album: Red Velvet Car)
  • 2012
    • "Walking Good" (Album: Fanatic)
    • "Fanatic" (Album: Fanatic)
  • 2013
    • "Dear Old America" (Album: Fanatic)
    • "Stairway to Heaven" (Album: "Stairway to Heaven (Live at the Kennedy Center Honors)" (single) )

"All Through the Nigh" (Album: Home for the Holidays (Kerstsingle))

  • 2016
    • "Beautiful Broken" (Album: Beautiful Broken)
 

Vragen en antwoorden

V: Wie begon de band Heart?
A: Steve Fossen en de broers Roger en Mike Fisher begonnen de band Heart in Seattle.

V: Wanneer kwam Ann Wilson bij de band?
A: Ann Wilson kwam in 1970 bij de band in Seattle.

V: In welk jaar werd "Dreamboat Annie" uitgebracht?
A: "Dreamboat Annie" werd uitgebracht in 1976.

V: Wie schreef de meeste songs voor Heart?
A: Ann en Nancy Wilson schreven bijna alle songs voor Heart.

V: Welke instrumenten bespeelde Roger Fisher?
A: Roger Fisher speelde leadgitaar en zong.

V: Wie was de manager van de band?
A: Mike Fisher leidde de band en zorgde ook voor geluid en licht.

V: Wie verlieten de band in 1979?

A:De gebroeders Fisher verlieten de band in 1979.

AlegsaOnline.com - 2020 / 2023 - License CC3