Marc Anthony

Voor de Romeinse politicus, zie Marcus Antonius.

Marco Antonio Muñiz (geboren 16 september 1968) is een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en producer. Hij is vooral bekend onder zijn artiestennaam Marc Anthony. Anthony is de best verkopende tropische salsa artiest aller tijden. Hij heeft twee Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards gewonnen. Ook heeft hij wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Hij is vooral bekend om zijn Latin salsa songs en ballads.

Anthony heeft al heel wat prijzen gewonnen. In 2009 won hij de Chair's Award van het Congressional Hispanic Caucus Institute (CHCI). In 2009 won hij de 2009 CHCI Chair's Lifetime Achievement Award. Marc Anthony heeft het record voor het hebben van de meeste nummer één singles op de Billboard Tropical Songs chart. Marc Anthony is ook de eigenaar van het Miami Dolphins NFL team.

Anthony werkte eind 2011 samen met ex-vrouw Lopez en regisseur-choreograaf Jamie King aan een Latijns-Amerikaanse talentenserie van Simon Fuller, genaamd Q'Viva! The Chosen. De serie volgt Lopez en Anthony terwijl ze door 21 landen reizen om nieuw talent te vinden.

Persoonlijk leven

In 1994 schonk Anthony's ex-vriendin Debbie, een politieagente uit New York, het leven aan hun dochter Ariana.

Marc trouwde met voormalig Miss Universe Dayanara Torres op 9 mei 2000. Ze hebben twee zonen. Het huwelijk eindigde in oktober 2003.

Anthony trouwde met de Puerto Ricaanse actrice en zangeres Jennifer Lopez op 5 juni 2004. Dit was minder dan een week na zijn scheiding. Ze kregen een tweeling in 2008. Anthony vroeg zijn scheiding aan op 9 april 2012.

Hij is rooms-katholiek opgevoed. Anthony is Democraat en woonde de Democratic National Convention van 2012 bij om de herverkiezing van president Obama te steunen.

Discografie

  • 1991: When the Night is Over
  • 1993: Otra Nota
  • 1995: Todo a Su Tiempo
  • 1997: Hasta Que Te Conoci
  • 1997: Contra la Corriente
  • 1999: Marc Anthony
  • 2001: Libre
  • 2002: Mended
  • 2004: Amar Sin Mentiras
  • 2004: Valió la Pena
  • 2006: Sigo siendo yo
  • 2007: El Cantante
  • 2010: Iconos

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3