Marc Anthony | singer-songwriter, acteur en producent

Voor de Romeinse politicus, zie Marcus Antonius.

Marco Antonio Muñiz (geboren op 16 september 1968) is een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en producent. Hij is beter bekend onder zijn artiestennaam Marc Anthony. Anthony is de best verkopende tropische salsa artiest aller tijden. Hij heeft twee Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards gewonnen. Ook heeft hij wereldwijd meer dan 12 miljoen exemplaren verkocht. Hij staat bekend om zijn Latin salsa songs en ballads.

Anthony heeft vele prijzen gewonnen. Hij won de 2009 Congressional Hispanic Caucus Institute (CHCI) Chair's Award. en de CHCI Chair's Lifetime Achievement Award. Marc Anthony heeft het record van de meeste nummer één singles op de Billboard Tropical Songs chart. Marc Anthony is ook de eigenaar van het Miami Dolphins NFL team.

Anthony werkte eind 2011 samen met ex-vrouw Jennifer Lopez en regisseur-choreograaf Jamie King aan een Latino-talentenserie van Simon Fuller, genaamd Q'Viva! The Chosen. De serie volgt Lopez en Anthony terwijl ze door 21 landen reizen om nieuw talent te vinden.

Hij is een filantroop. Hij heeft prijzen gewonnen voor zijn liefdadigheidswerk. Hij zamelt geld in voor weeshuizen in Latijns-Amerika en voor hersenkanker.


 

Persoonlijk leven

In 1994 beviel Anthony's ex-vriendin Debbie, een politieagente uit NYC, van hun dochter Ariana.

Marc trouwde op 9 mei 2000 met voormalig Miss Universe Dayanara Torres. Ze hebben twee zonen. Het huwelijk eindigde in oktober 2003.

Anthony trouwde op 5 juni 2004 met de Nuyoricaanse actrice en zangeres Jennifer Lopez. Dit was minder dan een week na zijn scheiding. Ze kregen een tweeling in 2008. Anthony vroeg de scheiding aan op 9 april 2012.

Hij is rooms-katholiek opgevoed. Anthony is een Democraat en woonde de Democratische Nationale Conventie van 2012 bij ter ondersteuning van de herverkiezing van president Obama.


 

Discografie

  • 1991: Als de nacht voorbij is
  • 1993: Otra Nota
  • 1995: Todo a Su Tiempo
  • 1997: Hasta Que Te Conoci
  • 1997: Contra la Corriente
  • 1999: Marc Anthony
  • 2001: Libre
  • 2002: Verzorgd
  • 2004: Amar Sin Mentiras
  • 2004: Valió la Pena
  • 2006: Sigo siendo yo
  • 2007: El Cantante
  • 2010: Iconos

 

Filmografie

Jaar

Film

Rol

Opmerkingen

1988

East Side Story

Flaco

Zanger

1993

Carlito's weg

Verschijning

Zingt "Parece Mentira".

1994

Natuurlijke oorzaken

Marine Garde

1995

Hackers

Agent Kee

1996

Grote nacht

Cristiano

1996

De vervanger

Juan Lucas

1999

De doden naar buiten brengen

Noel

2001

In de tijd van de vlinders

Lio

2004

Man in brand

Samuel Ramos

2007

El Cantante

Héctor Lavoe

2010-2011

HawthoRNe (TV-serie)

Officier Nick Renata

Gasten: "A Mother Knows", "Picture Perfect"
Hoofdseizoen 3

2011

Lopez Tonight (talkshow)

Hijzelf

Gast

2011

The Tonight Show (talkshow)

Hijzelf

Gast

 

Vragen en antwoorden

V: Wie is Marc Anthony?
A: Marc Anthony is een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en producent. Hij is beter bekend onder zijn artiestennaam Marc Anthony.

V: Welke prijzen heeft hij gewonnen?
A: Marc Anthony heeft twee Grammy Awards en drie Latin Grammy Awards gewonnen. Hij heeft ook de 2009 Congressional Hispanic Caucus Institute (CHCI) Chair's Award en de CHCI Chair's Lifetime Achievement Award gewonnen.

V: Welk record heeft hij op zijn naam staan?
A: Marc Anthony heeft het record van de meeste nummer 1 singles op de Billboard Tropical Songs chart.

V: Heeft hij teams of bedrijven?
A: Ja, Marc Anthony is eigenaar van het Miami Dolphins NFL team.

V: Aan welk project werkte hij in 2011 met Jennifer Lopez?
A: Eind 2011 werkte Marc Anthony samen met ex-vrouw Jennifer Lopez en regisseur-choreograaf Jamie King aan een Latino-talentenserie van Simon Fuller genaamd Q'Viva! The Chosen. De serie volgt Lopez en Anthony terwijl ze door 21 landen reizen om nieuw talent te vinden.


V: Is hij betrokken bij filantropisch werk?
A: Ja, Marc Anthony is een filantroop die geld inzamelt voor weeshuizen in Latijns-Amerika en voor onderzoek naar hersenkanker. Hij heeft ook prijzen gewonnen voor zijn liefdadigheidswerk.

AlegsaOnline.com - 2020 / 2023 - License CC3