Jennifer Lopez

Jennifer Lynn Lopez (ook bekend als J. Lo) is een door de Grammy genomineerde Amerikaanse zangeres, danseres, modeontwerpster en actrice. Ze is geboren op 24 juli 1969. Ze is het meest bekend om haar optredens in Selena, Maid in Manhattan, Out of Sight (co-starring George Clooney), Monster-in-Law, The Cell, en An Unfinished Life (met Robert Redford en Morgan Freeman). Ze was ook jurylid voor de talentenjacht American Idol in 2011 en vanaf 2014 tot aan de finale van de show in 2016.

Ze begon haar carrière als "Fly Girl" danseres op de jaren '90 TV serie, In Living Color. Haar eerste album On the 6 werd uitgebracht in 1999. Het bevat de hitsingles "IfYou Had My Love", "No Me Ames", "Waiting for Tonight", "Feelin' So Good" en "Let's Get Loud". Ze bracht J.Lo uit in 2001, haar meest succesvolle album tot nu toe. J to tha L-O! The Remixes en This Is Me...zijn toen uitgebracht in 2002. Het album Brave werd uitgebracht in 2007, gevolgd door Love? in 2011. Ze heeft één van de grootste hits uitgebracht, Dance Again... The Hits, in 2012. Haar meest recente album is A.K.A. , dat werd uitgebracht in 2014.

Ze heeft veel platen, waaronder plaat voor het hebben van een film en album (The Wedding Planner, en J.Lo) beide #1 op dezelfde week.

Persoonlijk leven

Alle drie de huwelijken van Lopez eindigden in een scheiding.

Van februari 1997 tot januari 1998 was Lopez getrouwd met Ojani Noa.

Van september 2001 tot juni 2002 was ze getrouwd met Cris Judd.

Op 5 juni 2004 trouwde ze met Marc Anthony. Ze hebben tweeling kinderen, zoon Maximillian David Muñiz en dochter Emme Maribel Muñiz (geboren op 22 februari 2008). Het paar scheidde in juli 2011 en scheidde in juni 2014.

Discografie

Studio-albums

  • 1999: Op de 6
  • 2001: J.Lo
  • 2002: Dit ben ik... Dan
  • 2005: Wedergeboorte
  • 2007: Como Ama una Mujer (Spaanstalig album)
  • 2007: Dapper
  • 2011: Liefde?
  • 2014: A.K.A.

Compilatiealbums

  • 2012: Dans opnieuw... de Hits

Remix-albums

  • 2002: J aan de L-O! De Remixen

DVD's

  • 2000: Ik voel me zo goed.
  • 2003: Laten we luidruchtig zijn
  • 2003: De Reel Me
  • 2007: Como Ama una Mujer

Nummer één vrijgezel

Jaar

Enkelvoudig

Piekposities

VS

UK

KAN

AUS

1999

"Als je mijn liefde had"

1

4

1

1

2001

"Liefde kost geen ding"

3

1

1

4

"I'm Real"/"I'm Real" (Murder Remix)" (met Ja regel)

1

4

6

3

2002

"Ain't It Funny (Murder Remix)" (met Ja Rule en Caddillac Tah)

1

4

12

"Jenny from the Block" (met Styles P en Jadakiss)

3

3

1

5

2003

"Alles wat ik heb" (met LL Cool J)

1

2

6

2

2005

"Krijg nou wat."

12

1

3

3

2011

"Op de grond" (met Pitbull)

3

1

1

1

Totaal aantal hits

4

3

4

2


AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3