Dark Tranquillity

Dark Tranquillity is een Zweedse melodieuze death metal band uit Billdal.

De band werd in 1989 opgericht door bandlid Mikael Stanne en gitarist Niklas Sundin. Stanne en Sundin vormden oorspronkelijk een band onder de naam Septic Broiler. De leden Anders Fridén, Anders Jivarp en Martin Henriksson voegden zich kort daarna bij de band. Dark Tranquillity is een belangrijk onderdeel van het melodieuze death metal genre en zijn één van de langst bestaande bands uit de oorspronkelijke Gothenburg metal scene.

Ze brachten hun debuutalbum, Skydancer, uit op 30 augustus 1993. Ze zijn momenteel getekend bij Century Media Records.

Bandleden

Huidige

  • Mikael Stanne - zang (1989-heden)
  • Martin Henriksson - gitaar (1989-heden)
  • Niklas Sundin - gitaar (1989-heden)
  • Daniel Antonsson - bas (2008-heden)
  • Anders Jivarp - drums (1989-heden)
  • Martin Brändström - programmering, keyboards (1999-heden)

Voormalig

  • Anders Fridén - zang (1989-1993)
  • Fredrik Johansson - gitaar (1993-1998)
  • Mikael Niklasson - bas (1999-2008)

Discografie

Albums

  • Skydancer (1993)
  • De Galerij (1995)
  • The Mind's I (1997)
  • Projector (1999)
  • Haven (2000)
  • Damage Done (2002)
  • Karakter (2005)
  • Fictie (2007)
  • We Are the Void (2010)
  • Construct (2013)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3