(Gewone) flamingo

De grote flamingo (Phoenicopterus roseus) is de meest verbreide soort van de flamingo-familie. Hij komt voor in de vochtige gebieden van Afrika, Zuidwest-Europa en Zuid-Azië. Dit is de grootste flamingosoort, met een gemiddelde lengte van 2 meter en een gewicht van 1,8 kg. Hun spanwijdte is 4 tot 6 voet. Grote flamingo's leven in het wild tot 20 jaar. Hun dieet bestaat uit zaden, algen en kleine ongewervelde dieren.

De vogel leeft in slikwadden en ondiepe kustlagunes met zout water. Met zijn poten woelt de vogel de modder op, zuigt dan water door zijn snavel en filtert er kleine garnalen, zaden, blauwgroene algen, microscopische organismen en weekdieren uit. De grote flamingo voedt zich met de kop naar beneden. Zijn bovenkaak is beweeglijk en zit niet vast aan zijn schedel. Het was de staatsvogel van de staat Junagadh.


AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3