Paramore

Paramore is een Amerikaanse alternatieve rockband, opgericht in 2004 in Franklin, Tennessee. In het begin waren er 4 leden, Hayley Williams, Josh en Zac Farro en Jeremy Davis. In 2009 kwam Taylor York bij de band. Nu zijn er 3 leden - zangeres Hayley Williams, drummer Zac Farro, en gitarist Taylor York. Ze hebben vijf studio albums uitgebracht: All We Know Is Falling, RIOT! , Brand New Eyes, en Paramore, After Laughter en een live album: 'The Final Riot!' Hun meest succesvolle album is RIOT! Hun nummer "Monster" werd in 2011 gebruikt voor de 3e Transformers film. Paramore bracht ook een EP uit genaamd The Summer Tic.

Geschiedenis

Paramore werd oorspronkelijk opgericht in 2004 in Franklin, Tennessee, Verenigde Staten. De leden waren toen zangeres Hayley Williams, leadgitarist Josh Farro, drummer Zac Farro, en bassist Jeremy Davis. Later kwam daar ritmegitarist Jason Bynum bij. De naam "Paramore" kwam van de naam van de moeder van hun eerste bassist. Toen ze de betekenis van het woord "paramour" leerden kennen (het betekent "geheime minnaar"), besloten ze de naam onder de Paramore spelling te gebruiken.

2005: All We Know Is Falling

Paramore ging naar Orlando, Florida om te beginnen werken aan hun eerste album. Kort daarna verliet Jeremy Davis de band om persoonlijke redenen. Hayley Williams schreef toen het nummer "All We Know" over zijn vertrek. De band besloot later om het album rond dat idee te werken, over iemand die iets verliet. Het album artwork beschrijft ook dat concept. Hayley Williams legt uit: "De bank op de cover van All We Know is Falling met niemand daar en de schaduw die wegloopt; het gaat allemaal over Jeremy die ons verlaat en ons gevoel dat er een lege ruimte is." De opnames duurden drie weken, en in promotiemateriaal voor het album werden alleen de vier overgebleven leden gebruikt.

Alvorens op tournee te gaan, voegde de band bassist John Hembree toe. Maar al snel keerde Jeremy Davis terug bij Paramore nadat hij door de band was gevraagd om Hembree te vervangen.

All We Know Is Falling uitgebracht op 24 juli 2005. Paramore bracht ook "Pressure" uit als hun eerste single. De videoclip voor dat nummer werd geregisseerd door Shane Drake. Het nummer was er niet in geslaagd om in de hitlijsten te komen. In juli brachten ze de tweede single uit, genaamd "Emergency". In de videoclip was Hunter Lamb hun nieuwe ritmegitarist, die Jason Bynum verving. De videoclip werd opnieuw geregisseerd door Shane Drake. De derde single, "All We Know", werd uitgebracht met de video gemaakt met live optredens en backstage beelden. Het album bereikte #30 op de [[Billboard {magazine}|]] Heatseekers Chart. In 2007 verliet Hunter Lamb de band om te gaan trouwen.

2007: Riot! en andere projecten

Paramore begon met de opnames van hun tweede album, genaamd Riot! in januari 2007. Tijdens het opnameproces, speelde gitarist Josh Farro alle gitaarpartijen omdat Hunter Lamb's vertrokken was. Toen vroeg Farro's hun oude vriend, Taylor York, om bij de band te komen als ritme gitarist voor het toeren. Ze brachten Riot! uit op 12 juni 2007. Riot! kwam de Billboard 200 binnen op nummer 20 en de UK charts op nummer 24. Het album verkocht 44.000 exemplaren in de eerste week in de Verenigde Staten.

Ze noemden het album "Riot" omdat het "een plotselinge uitbarsting van ongecontroleerde emotie" betekent. De eerste single van het album, "Misery Business", werd uitgebracht op 21 juni 2007. Williams zei, "[het liedje was] eerlijker dan alles wat ik ooit heb geschreven, en de jongens pasten die emotie muzikaal."

De tweede single van "Riot!" heet "Hallelujah". Hij werd uitgebracht op 30 juli 2007. De single is alleen verkrijgbaar op de Britse televisie en online. De videoclip bevat live optredens en backstage beelden, net als All We Know. In augustus was Paramore te zien in de videoclip van New Found Glory voor hun cover van Sixpence None the Richer's nummer "Kiss Me".

De videoclip van "Crushcrushcrush" werd uitgebracht op 11 oktober 2007, als de derde single van Riot! In de videoclip van "Crushcrushcrush" was te zien hoe Paramore het nummer speelde in een woestijn terwijl ze bespied werden door een aantal mensen, en later hun apparatuur verpletterden. De single werd uitgebracht in de Verenigde Staten op 19 november. In het Verenigd Koninkrijk was het verkrijgbaar op 12 november 2007. Hayley Williams deed gastvocalen voor de nummers "The Church Channel" en "Plea" voor het Say Anything's album In Defense of the Genre dat uitkwam op 23 oktober 2007.

Begin februari 2008 begon Paramore aan hun Europa tournee. Op 21 februari 2008 lieten ze echter weten dat ze enkele shows hadden geannuleerd om hun persoonlijke problemen op te lossen. Williams schreef op de website van de band dat "de pauze de band een kans zal geven om weg te komen en onze persoonlijke problemen uit te werken". MTV.com meldde dat de geruchten over problemen eerder in de maand waren begonnen toen Josh Farro zijn woede uitte over de focus van de media op Hayley Williams. In het midden van die problemen, nam Paramore de videoclip op voor "That'sWhat You Get", de vierde single van het album. Die werd uitgebracht op 24 maart 2008.

Op 19 mei 2008, plaatste Paramore op hun website dat ze op tournee zouden gaan genaamd "The Final Riot!" van 25 juli tot 1 september.

De band had 2 nummers in de soundtrack van de film Twilight. Die nummers zijn "Decode" en "I Caught Myself". "Decode" is de eerste single van de soundtrack. De band begon met de opnames van de videoclip in 13 oktober. De video ging in première op 3 november 2008.

Op 25 november 2008 bracht Paramore een live album uit genaamd The Final Riot! Het album heeft een bonus DVD met een volledig concert opgenomen in Chicago, en een achter de schermen documentaire. Op 9 april 2009 werd The Final Riot! goud gecertificeerd in de VS.

2009: Gloednieuwe ogen

Paramore bracht hun derde studio album genaamd "Brand New Eyes" uit op 29 september 2009. Op dit album was Taylor York al lid van Paramore. Paramore besloot het album "Brand New Eyes" te noemen omdat het betekent "de dingen vanuit een heel nieuw perspectief zien" na alle persoonlijke problemen in de band. Williams zei: "Gewoon proberen los te laten wat we misschien hebben geworsteld met het verleden en gewoon elkaar zien op een nieuwe manier." Ze brachten 5 singles uit van dit album. Het zijn "Ignorance", "Brick By Boring Brick", "The Only Exception", "Careful", en "Playing God".

2010 - 2011: Farro's vertrek

Op 18 december 2010, plaatste Paramore op hun officiële website dat Josh Farro en Zac Farro officieel de band hadden verlaten. De post verklaarde, "...Een paar maanden geleden, Josh en Zac lieten ons weten dat ze de band zouden verlaten na onze show in Orlando afgelopen zondag. Niemand van ons was echt geschokt. Het laatste jaar leek het erop dat ze er niet meer wilden zijn. We willen dat Josh en Zac iets doen dat hen gelukkig maakt en als dat niet hier bij ons is, dan steunen we hen om elders geluk te vinden. Maar we hebben er nooit aan gedacht om dit allemaal achter te laten..."

Op 22 december 2010 postte Josh Farro een reactie op zijn Blogger-account, waarin hij zijn versie van zijn vertrek vertelde. De post die Josh schreef was totaal verschillend van de post van de band. Hij zei dat de band niet meer was dan "een gefabriceerd product van een major-label." Ook verwijt hij Hayley Williams dat ze de rest van de groepsleden behandelt als haar soloproject.

Op 2 februari 2011 bevestigde Josh Farro dat hij nu in de nieuwe band genaamd Novel American zit.

Op 21 maart 2011 liet Paramore weten dat ze op het punt stonden een studio in Los Angeles binnen te gaan met producer Rob Cavallo om hun volgende studio-album op te nemen.

2013

In januari 2013 kwam Paramore terug met een nieuw album genaamd Paramore.

 

2017

Ze hebben hun nieuwe album 'After Laughter' uitgebracht.

Awards

Titel

Award

Genomineerd werk

Resultaat

Grammy Awards

Beste nieuwe artiest

Paramore

Genomineerd

2008 MTV Video Music Awards

Beste rockvideo

"crushcrushcrush"

Genomineerd

MTV Video Music Brazilië

Internationale Kunstenaar

Paramore

Won

MTV European Music Awards

Rock Out

Paramore

Genomineerd

Premios MTV Latinoamérica

Beste nieuwe artiest - Internationaal

Paramore

Genomineerd

Premios MTV Latinoamérica

Beste Rockartiest - Internationaal

Paramore

Genomineerd

Premios MTV Latinoamérica

Premio Fashionista 2008

Hayley Williams

Genomineerd

Woodie Awards

Woodie van het Jaar

Paramore

Won

American Music Awards

T-Mobile Doorbraak Artiest

Paramore

Genomineerd

Fuse.tv

Beste video van 2008

"Dat is wat je krijgt"

Tweede van 32

Fuse.tv

Beste video van 2009

"Onwetendheid"

Derde van 40

Teen Choice Awards 2008

Breakout groep

Paramore

Genomineerd

Teen Choice Awards 2008

Rotsspoor

"crushcrushcrush"

Won

Teen Choice Awards 2008

Rock Groep

Paramore

Won

Kerrang Lezers Poll 2008

Meest Sexy Vrouw

Hayley Williams

Won

Teen Choice Awards 2009

Choice Rock Group

Paramore

Won

Teen Choice Awards 2009

Keuze Rock Track

"Decodeer"

Won

Shockwaves NME Awards 2009

Meest Sexy Vrouw

Hayley Williams

Won

MTV Australia Awards 2009

Beste rockvideo

"Decodeer"

Genomineerd

MTV Movie Awards 2009

Beste lied van een film

"Decodeer"

Genomineerd

2009 MTV Video Music Awards

Beste rocknummer

"Decodeer"

Genomineerd

2009 Kerrang! Beste 100 Rockvideo's

Beste rockvideo

"Misery Business"

Derde

2009 Kerrang! Beste 100 Rockvideo's

Beste rockvideo

"crushcrushcrush"

Vijf

Kerrang! Lezers Poll 2009

Beste spoor

"Onwetendheid"

Won

Kerrang! Lezers Poll 2009

Meest Sexy Vrouw

Hayley Williams

Won

2009 MTV Latin Music Awards

Fashionista Award

Hayley Williams

Won

2009 MTV Europe Music Awards

Beste Alternatief

Paramore

Genomineerd

36e People's Choice Awards

Favoriete Rock Band

Paramore

Won

2010 Grammy Awards

Beste liedje geschreven voor film

"Decodeer"

TBA

2011 MTV Europe Music Awards

Grootste Fans

Paramore

Genomineerd

Grammy Awards 2011

Beste Pop Performance door een Duo of Groep met Zang

"De Enige Uitzondering"

Genomineerd

Leden

Huidige leden

  • Hayley Williams - Lead Vocals (2004-nu)
  • Zac Farro - Drums, percussie (2004-2010), (2017-nu)
  • Taylor York - Lead Gitaar (2010-nu), Ritme Gitaar (2007-nu)

Tour ondersteuning

  • Jon Howard - ritmegitaar, keyboard, achtergrondzang (2010-nu)
  • Justin York - Lead Gitaar (2009), Ritme Gitaar (2011-nu)
  • Joey Howard - Basgitaar (2015-nu)
  • Logan Mackenzie - Ritmegitaar (2017-nu)

Vorige leden

  • John Hembree - basgitaar (2005)
  • Jason Bynum - ritmegitaar, achtergrondzang (2004-2005)
  • Hunter Lamb - ritmegitaar (2005-2007)
  • Josh Farro - lead gitaar, achtergrondzang (2004-2010)

Discografie

Studio-albums

  • All We Know Is Falling (2005)
  • Riot! (2007)
  • Brand New Eyes (2009)
  • Paramore (2013)
  • After Laughter (2017)

EP's

  • De zomer tic EP (2006)

Live albums

  • Live in het Verenigd Koninkrijk 2008 (2008)
  • The Final Riot! (2008)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3