Weduwen

Zwarte weduwen zijn spinnen. Hun wetenschappelijke naam is Latrodectus mactans, en zij delen de Latrodectus naam met verscheidene gelijkaardige spinnen (soms "weduwenspinnen" genoemd). Het vrouwtje is glanzend zwart en heeft een rond achterlijf met een rood zandloperpatroon aan de onderzijde. Ze zijn nauw verwant aan een andere groep, Steotoda genaamd (soms ook "valse weduwe spinnen" genoemd), die soorten bevat die niet gevaarlijk zijn voor mensen. Alle echte weduwspinnen kunnen beten geven die schadelijk zijn voor de mens en kunnen kinderen of mensen die niet in goede gezondheid verkeren doden.

Vrouwelijke weduwspinnen zijn tamelijk groot. Ze hebben een lichaamslengte van ongeveer 0,5 inch. De mannetjes van de weduwe spinnen zijn veel kleiner dan de vrouwtjes.

Zowel de weduwspinnen als de Steotoda spinnen behoren tot een grotere groep die vele soorten spinnen omvat die gelijkaardige soorten webben maken en dezelfde algemene lichaamsvorm hebben. Maar die spinnen zijn niet glanzend zwart en bouwen hun webben vaak bij voorkeur op zonnige plaatsen.

Habitat

Zwarte weduwe spinnen leven op warme plaatsen over de hele wereld. Ze bouwen hun webben graag op veilige plaatsen onder iets als een omgevallen doos die op de grond ligt. Vaak worden ze gevonden onder de zittingen van buitentoiletten. Ze worden graag met rust gelaten, dus komen ze zelden op plaatsen waar mensen wonen. Ze bijten alleen als ze zich bedreigd voelen.

Bijten

Net als andere spinnen bijten zwarte weduwen om twee redenen: om dingen te doden om op te eten en om zichzelf te beschermen. Ze vangen vliegende insecten in hun web en bijten ze zodat ze stoppen met vechten om vrij te komen. Als mensen hun handen in het web van deze spin steken, kunnen ze per ongeluk gebeten worden, maar meestal worden mensen gebeten als ze een spin knijpen en de spin zich verdedigt. Helaas zijn mensen erg gevoelig voor het gif dat de spin in haar beet afgeeft. Het goede is dat weduwspinnen bijna altijd wegrennen als ze kunnen. Als iets groots hun web raakt dan laten ze zich direct op de grond vallen en rennen weg.

Dieet

Zwarte weduwen eten vooral vliegen en motten. De vrouwelijke zwarte weduwe is berucht om het eten van mannetjes van haar soort, vandaar het "weduwe" in het zwart.


AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3