Delphinus is een geslacht van dolfijnen, algemeen bekend als de "gewone dolfijn". Er zijn twee soorten in dit geslacht, de gewone dolfijn met korte snuit (Delphinus delphis) en de gewone dolfijn met lange snuit (Delphinus capensis). Maar sommige studies zeggen dat er een derde soort is, de "Arabische gewone dolfijn" (Delphinus tropicalis), die een lange, dunne snavel heeft en voorkomt in de Indische Oceaan en de Rode Zee.