Xavier Rudd

Xavier Rudd (geboren 1978) is een Australische muzikant. Hij groeide op in het stadje Torquay, Victoria, Australië. Toen Rudd jong was, leerde hij de didgeridoo spelen op een stofzuigerslang.

Rudd staat bekend om zijn optredens op muziekfestivals en concerten in Australië en in Noord-Amerika. Hij heeft veel fans in Australië, zijn thuisland, en ook in Canada, waar hij een paar live-albums heeft opgenomen.

Sommige van zijn liedjes hebben politieke thema's die gaan over het milieu en de rechten van Aboriginal Australiërs.

Persoonlijk leven

Rudd is vader van twee zonen, Joaquin en Finojet, en echtgenoot van zijn Canadese vrouw, Marci. Hij beweert dat hij de sok van zijn zoon Joaquin bij zich heeft als hij reist, omdat zijn familie vaak niet met hem mee kan reizen.

Rudd beschrijft zichzelf ook als een voltijdse "barefooter", wat betekent dat hij geen schoenen of ander schoeisel bezit. Rudd is ook vegetariër.

Discografie

Studio-albums

  • To Let (2002)
  • Solace (2004)
  • Food in the Belly (2005)
  • White Moth (2007)
  • Donkere tinten blauw (2008)
  • Koonyum Sun *met Izintaba (2010)
  • Geest vogel (2012)

Live albums

  • Live in Canada (2001)
  • Live in de Grid (2003)
  • Good Spirit (2005)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3