Slayer

Slayer is een Amerikaanse thrash metal band die begon in Californië in 1981. De band werd opgericht door twee gitaristen, Jeff Hanneman en KerryKing. Samen met Metallica, Anthrax en Megadeth, staat Slayer bekend als één van de "Grote Vier" van de thrash metal muziek.

De muziek van Slayer is een snelle en zeer gemene heavy metal stijl. De woorden van de band gaan over moordenaars, Satan, religie en oorlog.

Slayer heeft tien studio-albums, twee live-albums en een box-set uitgebracht.

De band was de topband op vele grote muziekfestivals over de hele wereld en hun muziek werd aan vele videospelletjes toegevoegd.

Bandleden

Huidige leden

  • Tom Araya - Leadzang, bas (1981-heden)
  • Kerry King - Gitaar (1981-heden)
  • Paul Bostaph - Drums (1992-1996, 1997-2001, 2013-heden)
  • Gary Holt - Gitaar (2011-heden)

Voormalige leden

  • Jeff Hanneman - Gitaar (1981-2013)
  • Dave Lombardo - Drums (1981-1986, 1987-1992, 2001-2013)
  • Tony Scaglione - Drums (1986-1987)
  • Jon Dette - Drums (1996-1997, 2013)

Discografie

Albums

  • Show No Mercy (1983)
  • Hell Awaits (1985)
  • Reign in Blood (1986)
  • South of Heaven (1988)
  • Seasons in the Abyss (1990)
  • Divine Intervention (1994)
  • Undisputed Attitude (1996)
  • Diabolus in Musica (1998)
  • God haat ons allemaal (2001)
  • Christus Illusie (2006)
  • World Painted Blood (2009)
  • Repentless (2015)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3