Caracara's

Caracara's zijn roofvogels van de familie Falconidae. Ze leven in Zuid- en Midden-Amerika en in het zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn over het algemeen geen snelle vliegers, en het zijn aaseters. Eén soort, de roodkeelcaracara, eet insecten en de larven van bijen en wespen.

Hun classificatie is enigszins onduidelijk, maar volgens sommige bronnen zijn er vijf levende geslachten en 11 soorten. Oorspronkelijk werden ze allemaal ondergebracht in het geslacht Polyborus. Uitgestorven soorten zijn gevonden in de teerputten van La Brea.


AlegsaOnline.com - 2020 / 2021 - License CC3